diumenge, 2 de febrer del 2014

Els diners com eina de creixement personal i pel desenvolupament sostenible.

Masdar City, ciutat sostenible a Abu Dhabi, Emirats Àrabs
L'ambició pel capital ens ha portat a la crisis actual. El capital ens en pot treure?

Sí utilitzem els diners com eina de creixement personal, estem cultivant la nostre llibertat espirtual i econòmica. Si cultivem la nostra consciència econòmica, ens alliberarem de les "forces del mercat".

Com podem utilitzar els diners pel creixement personal? Utilitzem els diners per avançar cap a la Sostenibilitat?

Individualment podem lluitar contra l'especulació financera?

Quan els intercanvis econòmics són tant ràpids es converteixen en una arma de destrucció massiva.

Què succeeix realmente, si puc invertir 1000 M€ en 4 segons a qualsevol lloc del món, i desinvertir-ho en una altre? Igual com pasa amb la velocitat de la física nuclear. Les futures generacions veuran les "crisis econòmiques" actuals com els accidents de Thernovil o Fukushima. Realment és molt greu, i urgent treballar les causes i les solucions.

I si canviem l'obessió pel creixement econòmic pel creixement personal?

Què podem fer humilment i individualment? Convertir-nos en Bancs Centrals de les nostres vides! Incrementar la nostre consciència econòmica per fer llum entre les tenebres. Ens cal aprofundir en la comprensió de la nostre economia, com generem riquesa, és a dir, com servim a la societat.


I com podem compartir aquesta llum?

La transició de la cultura de l'economia especulativa a l'Economia Associativa ens costarà almenys 2 generacions. El Darwinisme social promou la llei dels més forts econòmicament, i el futbol que domina l'oci cultural basat en la competitivitat.

Àgora EcoSí: Diàleg amb Arcadi Oliveres, Oriol Costa i Joan Melé
Practicar l'Economia Associativa és promoure un individualisme ètic, i a partir de la consciència individual, cooperar. És un canvii de paradigma veure la comptabilitat com un llenguatge de comunicació.

I un dels exercicis que us recomano és l'intercanvi dels resultats comptables entre de 3 o més empresaris o entitats. El fruit d´aquest intercanvi és una major autoconsciència de la realitat econòmica per que t'has d'explicar, i quan més s'apren és ensenyant.

Sí aquest diàleg econòmic conscient es fa entre un consumidor, un productor i un distribuïdor, generem una autèntica economia social. I aquest diàleg és el que promou una associació real: una economia associativa.
Àgora EcoSí 2013 a l'Auditori de Girona

I si no sóc empresari? Com puc incrementar i compartir la consciència econòmica?

És evident que no tothom és empresari, emprenedor o emprenyador. I li costarà ser un Banc Central de la seva pròpia vida. Però tothom, tothom té una biografia. Tots som directors de la película de la nostre vida, i com a mínim un actor!

Tots podem practicar la biografia associativa, compartint les vivències i projeccions de la nostre biografia amb 3 o més persones. Podem comparti biografia entre amistats, veins, per afinitats culturals o experiències econòmiques.
Qualsevol organisme social, una família, una empresa, un grup d'amics és una creació col·lectiva conscient o insconscient generat per les vivències i projeccions de les biografies de les persones que en formen part.

És una experiència molt enriquidora! I teixint conscientment les nostres biografies construirem un organisme social nou i un planeta millor.

El diner és un gran invent de la humanitat, ens permet ser lliures i expressar la nostra creativitat.

El diner és una eina pel desenvolupament sostenible i pel creixement personal.

Firmat,

Oriol Costa, President de DynamisLab
Living Lab per la Sostenibilitat
estrategia@essavia.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada